Geplaatst op

Nieuwe pictogrammen wc en toilet

Visitaal-pictogrammen voor plassen urinoir, plassen bril omlaag, plassen bril omhoog, WC zitten, WC-papier pakken, billen afvegen, WC-papier in toilet, deksel omlaag, WC doortrekken, WC handen wassen en WC handen afdrogen.

Deze week voegen we een flinke set met pictogrammen rondom wc en toilet toe. Ook voor het kleinste kamertje hebben we pictogrammen gemaakt in Pictostudio. Ook daar is het belangrijk dat we iedereen zich goed gedraagt en alles schoon en hygiënisch achterlaat. Zeker nu, in tijden van corona.

Soms is dat best lastig, en kan een beetje visuele ondersteuning met pictogrammen helpen.

De nieuwe pictogrammen toiletgang

 • Pictogram plassen urinoir
 • Pictogram plassen bril omlaag
 • Pictogram plassen bril omhoog
 • Pictogram WC zitten
 • Pictogram WC-papier pakken
 • Pictogram billen afvegen
 • Pictogram WC-papier in toilet
 • Pictogram deksel omlaag
 • Pictogram WC doortrekken
 • Pictogram WC handen wassen
 • Pictogram WC handen afdrogen

Wekelijks voegen we nieuwe Visitaal-pictogrammen toe aan onze programma’s. We ontwerpen nieuwe pictogrammen op basis van de actualiteit of op verzoek van ouders, zorgverleners en leraren. Ook vernieuwen we regelmatig bestaande pictogrammen. Soms herzien we een pictogram naar aanleiding van een maatschappelijke discussie, technische ontwikkelingen (zoals telefoons, computers en televisies) of omdat een pictogram bij cliënten tot verwarring leidt.

Nieuwe Visitaal-pictogrammen zijn direct beschikbaar in onze apps, het overzicht in alle programma’s wordt automatisch bijgewerkt. Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen. Met Pictostudio voor Office kun je onze pictogrammen aanpassen en toevoegen aan Word-documenten. PictoCanvas stelt je in staat om Visitaal-pictogrammen voor logopedie op afstand of tijdens een online vergadering in te zetten.

We bieden van alle programma’s een gratis demoversie aan waarmee je gelijk aan de slag kunt. Weet je niet zeker welke van onze producten het beste bij jouw wensen aansluit? Met dit handige overzicht kun je eenvoudig de verschillende Pictostudio-diensten met elkaar vergelijken.

Heb je een vraag of suggestie? Neem direct contact met ons op.