Geplaatst op

Nieuwe pictogrammen pannen en pictogram Beleven in muziek

Foto man met appeltaart.

Met duidelijke pictogrammen kan iedereen een lekkere appeltaart bakken!

Van een logopediste bij een grote instelling voor mensen met een verstandelijke beperking kregen we een aantal vragen naar nieuwe pictogrammen voor in de keuken, bijvoorbeeld het pictogram ‘pannen’. We hadden al wel een pictogram pan en een pictogram koekenpan maar een apart pictogram pannen bleken we nog niet te hebben, dus die hebben we snel ontworpen.

Ook het pictogram schoteltje, het pictogram schaaltje en het pictogram stapel borden moesten nog ontworpen worden. Geen wereldschokkende zaken, maar juist in de dagelijkse dingen kunnen pictogrammen zorgen voor structuur en duidelijkheid.

Nieuw pictogram Beleven in muziek

Twee pictogrammen, beleven in muziek stoel en beleven in muziek.

We hadden al een pictogram voor beleven in muziek maar we kregen een verzoek om een extra versie toe te voegen. Die staat vanaf vandaag ook klaar in Pictostudio. Hierboven zie je de oude en de nieuwe picto.

Screenshot pictogram 'beleven in muziek stoel' bewerken, tekst aanpassen in Pictostudio Pro.

Beleven in muziek stoel is misschien niet zo’n mooi bovenschrift, maar wel belangrijk omdat we 2 pictogrammen voor hetzelfde begrip in de bibliotheek hebben.

Als je de tekst wilt aanpassen kun je dat eenvoudig zelf doen in Pictostudio.

Hieronder zie je de nieuwe pictogrammen die we vandaag hebben toegevoegd aan Pictostudio. Als je een licentie voor Pictostudio hebt hoef je niks te doen, alleen even je scherm verversen (Pictostudio Pro) of het programma opnieuw opstarten (Pictostudio voor Office):

  • Pictogram beleven in muziek
  • Pictogram pannen
  • Pictogram schaaltje
  • Pictogram schoteltje
  • Pictogram stapel borden

Wekelijks voegen we nieuwe Visitaal-pictogrammen toe aan onze programma’s. We ontwerpen nieuwe pictogrammen op basis van de actualiteit of op verzoek van ouders, zorgverleners en leraren. Ook vernieuwen we regelmatig bestaande pictogrammen. Soms herzien we een pictogram naar aanleiding van een maatschappelijke discussie, technische ontwikkelingen (zoals telefoons, computers en televisies) of omdat een pictogram bij cliënten tot verwarring leidt.

Nieuwe Visitaal-pictogrammen zijn direct beschikbaar in onze apps, het overzicht in alle programma’s wordt automatisch bijgewerkt. Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen. Met Pictostudio voor Office kun je onze pictogrammen aanpassen en toevoegen aan Word-documenten. PictoCanvas stelt je in staat om Visitaal-pictogrammen voor logopedie op afstand of tijdens een online vergadering in te zetten.

We bieden van alle programma’s een gratis demoversie aan waarmee je gelijk aan de slag kunt. Weet je niet zeker welke van onze producten het beste bij jouw wensen aansluit? Met dit handige overzicht kun je eenvoudig de verschillende Pictostudio-diensten met elkaar vergelijken.

Heb je een vraag of suggestie? Neem direct contact met ons op.