Gepost op

Nieuwe pictogrammen pannen en pictogram Beleven in muziek

Met duidelijke pictogrammen kan iedereen een lekkere appeltaart bakken!

Van een logopediste bij een grote instelling voor mensen met een verstandelijke beperking kregen we een aantal vragen naar nieuwe pictogrammen voor in de keuken, bijvoorbeeld het pictogram ‘pannen’. We hadden al wel een pictogram pan en een pictogram koekenpan maar een apart pictogram pannen bleken we nog niet te hebben, dus die hebben we snel ontworpen.
Ook het pictogram schoteltje, het pictogram schaaltje en het pictogram stapel borden moesten nog ontworpen worden. Geen wereldschokkende zaken, maar juist in de dagelijkse dingen kunnen pictogrammen zorgen voor structuur en duidelijkheid.

Nieuw pictogram Beleven in muziek

We hadden al een pictogram voor beleven in muziek maar we kregen een verzoek om een extra versie toe te voegen. Die staat vanaf vandaag ook klaar in Pictostudio. Hierboven zie je de oude en de nieuwe picto.

Beleven in muziek stoel is misschien niet zo’n mooi bovenschrift, maar wel belangrijk omdat we 2 pictogrammen voor hetzelfde begrip in de bibliotheek hebben.
Als je de tekst wilt aanpassen kun je dat eenvoudig zelf doen in Pictostudio.

Hieronder zie je de nieuwe pictogrammen die we vandaag hebben toegevoegd aan Pictostudio. Als je een licentie voor Pictostudio hebt hoef je niks te doen, alleen even je scherm verversen (Pictostudio Pro) of het programma opnieuw opstarten (Pictostudio voor Office):

  • Pictogram Beleven in muziek
  • Pictogram Pannen
  • Pictogram Schaaltje
  • Pictogram Schoteltje
  • Pictogram Stapel borden

Ontdek zelf de mogelijkheden van Pictostudio

Er zijn 2 versies van Pictostudio: Pictostudio voor Office en Pictostudio Pro. Allebei bevatten ze de volledigebibliotheek met ruim 2.000 Visitaal-pictogrammen en alle opties om zelf pictogrammen te bewerken. beide pakketten worden wekelijks automatisch aangevuld met nieuwe pictogrammen. 
Om de keuze wat makkelijker te maken hebben we alle opties voor je op een rijtje gezet: