Gepost op

Update Visitaal-pictogrammen

Ook deze week voegen we weer nieuwe pictogrammen toe aan de bibliotheek met meer dan 2.000 Visitaal-pictogrammen. Het zijn dit keer weer allemaal verzoeken van gebruikers van Pictostudio en Visitaal.

Half februari voegden we het eerste corona-pictogram toe aan de bibliotheek van Pictostudio: Mondkapje op. We hebben de afgelopen maanden meer dan 100 corona-pictogrammen ontworpen, die hun weg gevonden hebben binnen zorginstellingen, gemeentes, bedrijven en de media. Vooral in de zorgsector werden onze gratis PDF’s met corona-pictogrammen massaal gedownload en gebruikt via de site van Kennisplein Gehandicaptensector.
Je zou denken dat we er wel zijn maar toch komen er af en toe vragen naar begrippen binnen die we nog moeten bijmaken: dit keer is het een pictogram voor een los mondkapje. Handig voor een instructie, om je cliënten duidelijk te maken hoe je een mondkapje goed opdoet.
We komen nog met een paar aanvullingen de komende week dus hou onze site en social media in de gaten.

Dit zijn de nieuwe Visitaal-pictogrammen die vanaf vandaag in Pictostudio beschikbaar zijn:

  • Pictogram Blokje kaas
  • Pictogram Gezin moslim
  • Pictogram Mondkapje los
  • Pictogram Open mond
  • Pictogram Turtle kiddybus

Gebruikers van Pictostudio kunnen meteen aan de slag met deze pictogrammen, ze hoeven niks te downloaden: als je Pictostudio opnieuw opstart (Pictostudio voor Office) of het browservenster ververst (Pictostudio Pro) worden de nieuwe pictogrammen automatisch geladen in het programma. Als je in de linker menubalk ‘Recent toegevoegd’ selecteert verschijnen ze allemaal in beeld.

Mis je een pictogram? We vertellen je graag meer, stuur ons een mailtje via contact@pictostudio.nl.

Wil je zelf met Pictostudio Pro of Pictostudio voor Office werken? Op deze pagina leggen we uit welk programma het beste past bij jouw situatie.