Geplaatst op

Pictogram hoesten en vegetarisch eten met de nieuwe pictogrammen

De nieuwe gratis pictogrammen van week 8. Pictogram hoesten, pictogram niezen en meer pictogrammen rondom griep, verkoudheid, vegetarisch eten en op bezoek gaan.

We hebben inmiddels meer dan 2.000 pictogrammen in de Visitaal-bibliotheek. Je zou denken dat je de basis dan wel hebt, maar nee: We bleken nog geen pictogram hoesten (en pictogram niezen!) te hebben.

Na de mondkapjes in de vorige update hebben we dus ook deze week weer een aantal griep-gerelateerde pictogrammen toegevoegd: want of je nou bang bent voor het coronavirus of voor de oer-Hollandse griepepidemie, voorkomen is beter dan genezen. Daarom is het belangrijk dat iedereen weet hoe je voorkomt dat je besmet raakt, of anderen besmet. Juist voor mensen die minder talig zijn als het om communicatie gaat. Daarom hebben we deze week onder andere 4 pictogrammen rondom hoesten en niezen ontworpen; dé manier om besmet te raken.

Een ander actueel thema is de opmars van het vleesloze eten. Ook dat willen we graag kunnen visualiseren, en daarom hebben we 3 pictogrammen rondom vegan/vegetarisch eten toegevoegd.

10 nieuwe gratis pictogrammen

Deze week staan de volgende gratis pictogrammen klaar voor gebruikers van Pictostudio, je hoeft niks te doen: als je het programma opstart verschijnen ze vanzelf. Vink in de linkerbalk ‘Recent toegevoegd’ aan en je ziet de laatste 20 nieuwe gratis pictogrammen verschijnen:

  • Pictogram bezoek binnenlaten
  • Pictogram bezoek weggaan
  • Pictogram hoesten hand voor de mond
  • Pictogram hoesten in de elleboog
  • Pictogram hoesten
  • Pictogram niezen
  • Pictogram toilet
  • Pictogram symbool vegetarisch/vegan
  • Pictogram vegetarisch eten
  • Pictogram vegaburger

Wekelijks voegen we nieuwe Visitaal-pictogrammen toe aan onze programma’s. We ontwerpen nieuwe pictogrammen op basis van de actualiteit of op verzoek van ouders, zorgverleners en leraren. Ook vernieuwen we regelmatig bestaande pictogrammen. Soms herzien we een pictogram naar aanleiding van een maatschappelijke discussie, technische ontwikkelingen (zoals telefoons, computers en televisies) of omdat een pictogram bij cliënten tot verwarring leidt.

Nieuwe Visitaal-pictogrammen zijn direct beschikbaar in onze apps, het overzicht in alle programma’s wordt automatisch bijgewerkt. Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen. Met Pictostudio voor Office kun je onze pictogrammen aanpassen en toevoegen aan Word-documenten. PictoCanvas stelt je in staat om Visitaal-pictogrammen voor logopedie op afstand of tijdens een online vergadering in te zetten.

We bieden van alle programma’s een gratis demoversie aan waarmee je gelijk aan de slag kunt. Weet je niet zeker welke van onze producten het beste bij jouw wensen aansluit? Met dit handige overzicht kun je eenvoudig de verschillende Pictostudio-diensten met elkaar vergelijken.

Heb je een vraag of suggestie? Neem direct contact met ons op.