Geplaatst op

Pictogram mondkapje toegevoegd aan Pictostudio

Pictogrammen mondkapje, narcose, verkoeverkamer, wakker worden, haarnetje, hoela hoep, honing, tikkie en vertelverhaal voorlezen.

Toeval bestaat niet, of toch wel? En hoe zou een pictogram voor ’toeval’ eruit zien?

Vorige week kregen we de vraag van een logopediste die met Pictostudio werkt of we een pictogram voor ‘mondkapje’ wilden maken. Door alle ophef over het coronavirus dacht ik eerst dat ze zo’n mondkapje bedoelde, we bleken die inderdaad nog niet in de bibliotheek te hebben.

Maar dat was niet de vraag; het ging om pictogrammen rondom narcose. Ze bedoelde dus het mondkapje waarmee je onder narcose gebracht wordt, en wilde ook graag een pictogram voor het wakker worden uit narcose. Met deze pictogrammen kun je je cliënt voorbereiden op wat hem of haar te wachten staat bij een operatie. Dat neemt van veel angst en onzekerheid weg. Die pictogrammen hebben we samen met de logopediste ontworpen en toegevoegd.

En natuurlijk hebben we ook een pictogram voor het ‘gewone’ mondkapje gemaakt, en een pictogram voor ‘Mondkapje op’. Rechts boven in de linker menubalk, als je in de picto-kiezer zit zie je een blokje met ‘Recent toegevoegd’. Als je dat selecteert krijg je de laatste 20 nieuwe pictogrammen te zien.

De nieuwe gratis pictogrammen van deze week

De volgende gratis pictogrammen staan klaar voor de gebruikers van Pictostudio:

  • Pictogram mondkapje
  • Pictogram mondkapje op
  • Pictogram narcose
  • Pictogram narcose verkoeverkamer
  • Pictogram narcose wakker worden
  • Pictogram haarnetje
  • Pictogram hoela hoep
  • Pictogram honing
  • Pictogram tikkie
  • Pictogram vertelverhaal voorlezen

Wekelijks voegen we nieuwe Visitaal-pictogrammen toe aan onze programma’s. We ontwerpen nieuwe pictogrammen op basis van de actualiteit of op verzoek van ouders, zorgverleners en leraren. Ook vernieuwen we regelmatig bestaande pictogrammen. Soms herzien we een pictogram naar aanleiding van een maatschappelijke discussie, technische ontwikkelingen (zoals telefoons, computers en televisies) of omdat een pictogram bij cliënten tot verwarring leidt.

Nieuwe Visitaal-pictogrammen zijn direct beschikbaar in onze apps, het overzicht in alle programma’s wordt automatisch bijgewerkt. Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen. Met Pictostudio voor Office kun je onze pictogrammen aanpassen en toevoegen aan Word-documenten. PictoCanvas stelt je in staat om Visitaal-pictogrammen voor logopedie op afstand of tijdens een online vergadering in te zetten.

We bieden van alle programma’s een gratis demoversie aan waarmee je gelijk aan de slag kunt. Weet je niet zeker welke van onze producten het beste bij jouw wensen aansluit? Met dit handige overzicht kun je eenvoudig de verschillende Pictostudio-diensten met elkaar vergelijken.

Heb je een vraag of suggestie? Neem direct contact met ons op.