Geplaatst op

Pictogram mondkapje toegevoegd aan Pictostudio

Toeval bestaat niet, of toch wel? En hoe zou een pictogram voor ’toeval’ eruit zien?

Vorige week kregen we de vraag van een logopediste die met Pictostudio werkt of we een pictogram voor ‘mondkapje’ wilden maken. Door alle ophef over het Corona-virus dacht ik eerst dat ze zo’n mondkapje bedoelde, we bleken die inderdaad nog niet in de bibliotheek te hebben. Maar dat was niet de vraag; het ging om pictogrammen rondom narcose. Ze bedoelde dus het mondkapje waarmee je onder narcose gebracht wordt, en wilde ook graag een pictogram voor het wakker worden uit narcose. Met deze pictogrammen kun je je cliënt voorbereiden op wat hem of haar te wachten staat bij een operatie. Dat neemt van veel angst en onzekerheid weg. Die pictogrammen hebben we samen met de logopediste ontworpen en toegevoegd.

En natuurlijk hebben we ook een pictogram voor het ‘gewone’ mondkapje gemaakt, en een pictogram voor ‘Mondkapje op’. Hopelijk hebben we die helemaal niet nodig in Nederland en gaat het Corona-virus aan ons voorbij. Maar mocht je het kunnen gebruiken dan zit het vanaf deze week in Pictostudio. Rechts boven in de linker menu-balk, als je in de picto-kiezer zit zie je een blokje met ‘Recent toegevoegd’. Als je dat aanvinkt krijg je de laatste 20 nieuwe pictogrammen te zien.

De nieuwe gratis pictogrammen van deze week

De volgende gratis pictogrammen staan klaar voor de gebruikers van Pictostudio:

  • Pictogram Mondkapje
  • Pictogram Mondkapje op
  • Pictogram Narcose
  • Pictogram Narcose verkoeverkamer
  • Pictogram Narcose wakker worden
  • Pictogram Haarnetje
  • Pictogram Hoela hoep
  • Pictogram Honing
  • Pictogram Tikkie
  • Pictogram Vertelverhaal voorlezen

Wil je ook Pictostudio Pro werken? Dat kan al vanaf €7,50 per maand.

Heb je ook een verzoek of mis je een pictogram? Laat het ons weten via het contactformulier.