Gepost op

Van baby tot systeembeheerder: de nieuwe pictogrammen van januari

De afgelopen weken hebben we niet stil gezeten bij Pictostudio: elke week hebben we 10 nieuwe gratis pictogrammen toegevoegd die onze gebruikers automatisch in hun bibliotheek terugvinden. De begrippen beslaan een breed spectrum aan onderwerpen, meestal op aanvraag van onze gebruikers en partners. Een speciale serie wordt ontwikkeld voor de Patiëntenfederatie Nederland, voor Zorgkaart Nederland. Deze pictogrammen worden ter zijner tijd ook toegevoegd aan de algemene bibliotheek, een voorbeeld hiervan is het pictogram voor ‘Professor’ dat we hebben opgenomen.

De verschillende stappen rondom ‘eten’ in beeld.

Van onze partner Middin kwam het verzoek om een serie pictogrammen te maken rondom eten: hap nemen, kauwen, slikken en lege mond. Daar moesten we even goed over nadenken, maar we denken dat we erin geslaagd zijn om dit herkenbaar weer te geven. Wel hebben we voor sommige begrippen twee versies toegevoegd: van opzij en frontaal weergegeven. De praktijk zal moeten uitwijzen welk pictogram het beste geschikt is voor de cliënt.

Niet elk pictogram is zorg-gerelateerd: omdat we ook onze eigen folders en uitleg met pictogrammen willen ondersteunen hebben we deze picto’s nodig.

Hoe vind je de nieuwe pictogrammen van deze week?

De 20 laatste nieuwe pictogrammen in de bibliotheek.

U vindt de nieuwe pictogrammen als u in het tabblad ‘Inhoud’ in de kolom links het menu-item ‘Recent toegevoegd’ seleceert: dan verschijnen de laatste 20 pictogrammen overzichtelijk in beeld.


Mist u een pictogram in onze bibliotheek? Laat het ons weten via  contact@pictostudio.nl