Geplaatst op

Van baby tot systeembeheerder: de nieuwe pictogrammen van januari

De afgelopen weken hebben we niet stil gezeten bij Pictostudio: elke week hebben we 10 nieuwe gratis pictogrammen toegevoegd die onze gebruikers automatisch in hun bibliotheek terugvinden. De begrippen beslaan een breed spectrum aan onderwerpen, meestal op aanvraag van onze gebruikers en partners.

Een speciale serie wordt ontwikkeld voor de Patiëntenfederatie Nederland, voor Zorgkaart Nederland. Deze pictogrammen worden ter zijner tijd ook toegevoegd aan de algemene bibliotheek, een voorbeeld hiervan is het pictogram voor ‘Professor’ dat we hebben opgenomen.

Screenshot Pictostudio Pro met de verschillende stappen rondom 'eten' in beeld.
De verschillende stappen rondom ‘eten’ in beeld.

Van onze partner Middin kwam het verzoek om een serie pictogrammen te maken rondom eten: hap nemen, kauwen, slikken en lege mond. Daar moesten we even goed over nadenken, maar we denken dat we erin geslaagd zijn om dit herkenbaar weer te geven. Wel hebben we voor sommige begrippen twee versies toegevoegd: van opzij en frontaal weergegeven. De praktijk zal moeten uitwijzen welk pictogram het beste geschikt is voor de cliënt.

Pictogrammen systeembeheer en systeembeheerder.

Niet elk pictogram is zorg-gerelateerd: omdat we ook onze eigen folders en uitleg met pictogrammen willen ondersteunen hebben we deze picto’s nodig.

Hoe vind je de nieuwe pictogrammen van deze week?

Screenshot met recent toegevoegde pictogrammen.
De 20 laatste nieuwe pictogrammen in de bibliotheek.

U vindt de nieuwe pictogrammen als u in het tabblad ‘Inhoud’ in de kolom links het menu-item ‘Recent toegevoegd’ seleceert: dan verschijnen de laatste 20 pictogrammen overzichtelijk in beeld.

Wekelijks voegen we nieuwe Visitaal-pictogrammen toe aan onze programma’s. We ontwerpen nieuwe pictogrammen op basis van de actualiteit of op verzoek van ouders, zorgverleners en leraren. Ook vernieuwen we regelmatig bestaande pictogrammen. Soms herzien we een pictogram naar aanleiding van een maatschappelijke discussie, technische ontwikkelingen (zoals telefoons, computers en televisies) of omdat een pictogram bij cliënten tot verwarring leidt.

Nieuwe Visitaal-pictogrammen zijn direct beschikbaar in onze apps, het overzicht in alle programma’s wordt automatisch bijgewerkt. Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen. Met Pictostudio voor Office kun je onze pictogrammen aanpassen en toevoegen aan Word-documenten. PictoCanvas stelt je in staat om Visitaal-pictogrammen voor logopedie op afstand of tijdens een online vergadering in te zetten.

We bieden van alle programma’s een gratis demoversie aan waarmee je gelijk aan de slag kunt. Weet je niet zeker welke van onze producten het beste bij jouw wensen aansluit? Met dit handige overzicht kun je eenvoudig de verschillende Pictostudio-diensten met elkaar vergelijken.

Heb je een vraag of suggestie? Neem direct contact met ons op.