Geplaatst op

Eindelijk: pictogram bladblazer toegevoegd aan Visitaal-bibliotheek!

Great minds think alike: deze zondag vroeg Arjen Lubach aandacht voor het leed dat de bladblazer veroorzaakt aan mens, dier en omgeving. Laten we nou net een nieuw pictogram hebben toegevoegd aan onze bibliotheek voor dit luidruchtige apparaat!

We zijn gelukkig niet de enigen die zich al jaren ergeren aan het lawaai van de bladblazer. We begrijpen dat er soms omstandigheden die het gebruik van de bladblazer noodzakelijk maken, maar meestal denken we toch; ‘wat is er mis met een hark?’

Screenshot pictogram 'bladblazer' bewerken met Pictostudio voor Office.
De bladblazer in de editor van pictostudio

Maak eenvoudig een pictogram ‘verboden voor bladblazer’.

Foto scherm met screenshot 'bladblazer' bewerken in Pictostudio voor Office.
Plaats eenvoudig een rood kruis (of een groene krul) over het pictogram.

Maar wat nou als je duidelijk wil maken dat je liever geen bladblazer onder je raam hoort? Dan kun je met Pictostudio eenvoudig een rood kruis over het pictogram plaatsen. Even uitprinten op een stickervel en het is voor iedereen duidelijk (voor diegene die het geluid van de bladblazer wel kan waarderen is er ook een groen kruis beschikbaar).

10 gratis pictogrammen

Ook deze week hebben we weer 10 gratis pictogrammen voor gebruikers van Pictostudio klaarstaan. Automatisch, zonder uploaden verschijnen ze in uw bibliotheek. De pictogrammen van deze week zijn:

  • Pictogram afwasteil
  • Pictogram bladblazer
  • Pictogram cake
  • Pictogram champagne
  • Pictogram cv-ketel
  • Pictogram engel
  • Pictogram incontinentie pants
  • Pictogram kerstster
  • Pictogram stoomboot
  • Pictogram vogelhuisje
Screenshot met overzicht recent toegevoegde pictogrammen, waaronder afwasteil, bladblazer, cake, champagne, cv-ketel, engel, incontinentie pants, kerstster, stoomboot en vogelhuisje.

Wekelijks voegen we nieuwe Visitaal-pictogrammen toe aan onze programma’s. We ontwerpen nieuwe pictogrammen op basis van de actualiteit of op verzoek van ouders, zorgverleners en leraren. Ook vernieuwen we regelmatig bestaande pictogrammen. Soms herzien we een pictogram naar aanleiding van een maatschappelijke discussie, technische ontwikkelingen (zoals telefoons, computers en televisies) of omdat een pictogram bij cliënten tot verwarring leidt.

Nieuwe Visitaal-pictogrammen zijn direct beschikbaar in onze apps, het overzicht in alle programma’s wordt automatisch bijgewerkt. Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen. Met Pictostudio voor Office kun je onze pictogrammen aanpassen en toevoegen aan Word-documenten. PictoCanvas stelt je in staat om Visitaal-pictogrammen voor logopedie op afstand of tijdens een online vergadering in te zetten.

We bieden van alle programma’s een gratis demoversie aan waarmee je gelijk aan de slag kunt. Weet je niet zeker welke van onze producten het beste bij jouw wensen aansluit? Met dit handige overzicht kun je eenvoudig de verschillende Pictostudio-diensten met elkaar vergelijken.

Heb je een vraag of suggestie? Neem direct contact met ons op.