Gepost op

Griezelen met de nieuwe gratis pictogrammen voor deze week: van Halloween tot bloed prikken!

De feestdagen komen er alweer! Ook bij Pictostudio zijn we al druk bezig om met de voorbereiding. De week begon met Divali, een van de belangrijkste feesten in het hindoeïsme. Dit lichtjesfeest wordt ook in Nederland op 27 oktober gevierd.

We ontdekten dat we hier nog geen goed pictogram voor hadden en hebben meteen actie ondernomen. Dit pictogram past in ons streven naar meer diversiteit in de pictogrammen-bibliotheek: we willen de komende tijd meer nieuwe pictogrammen toevoegen voor andere religieuze feestdagen.

De Visitaal-biliotheek is al vertaald in het Turks, Arabisch en Engels (en binnenkort in het Pools en Frans), zo werken we zo aan een bibliotheek met diverse pictogrammen waarin zoveel mogelijk religies en culturen vertegenwoordigd zijn zodat iedereen met Vistaal-pictogrammen kan communiceren.

Het nieuwe pictogram Halloween.

Morgen is het Halloween, ook daar hadden we nog geen picto voor. Sterker nog, zelfs de pompoen ontbrak! En nu we toch aan het griezelen zijn (grapje) hebben we ook ‘Bloed prikken’ maar toegevoegd. Die laatste was een verzoek van een van de vele logopedisten met wie we constant in contact zijn.

Heb je ook een verzoek of mis je een pictogram? Laat het ons weten via het contactformulier.

Veilig chatten met pictogrammen

chatten met pictogrammen op de smartphone
Iedereen kan veilig chatten met pictogrammen op de smartphone met Pictostudio Hallo

Donderdag 14 november lanceren we onze nieuwe chat-app Pictostudio Hallo, samen met zorgorganisatie Middin. Wil je ook ervaren hoe iedereen veilig met Visitaal-pictogrammen kan chatten? Lees hier meer en meld je aan!