Geplaatst op

Griezelen met nieuwe picto’s: van Halloween tot bloed prikken!

De feestdagen komen er alweer! Ook bij Pictostudio zijn we al druk bezig om met de voorbereiding. De week begon met Divali, een van de belangrijkste feesten in het hindoeïsme. Dit lichtjesfeest wordt ook in Nederland op 27 oktober gevierd.

We ontdekten dat we hier nog geen goed pictogram voor hadden en hebben meteen actie ondernomen. Dit pictogram past in ons streven naar meer diversiteit in de pictogrammen-bibliotheek: we willen de komende tijd meer nieuwe pictogrammen toevoegen voor andere religieuze feestdagen.

De Visitaal-biliotheek is al vertaald in het Turks, Arabisch en Engels (en binnenkort in het Pools en Frans), zo werken we zo aan een bibliotheek met diverse pictogrammen waarin zoveel mogelijk religies en culturen vertegenwoordigd zijn zodat iedereen met Vistaal-pictogrammen kan communiceren.

Screenshot pictogram 'halloween' bewerken met Pictostudio voor Office.
Het nieuwe pictogram Halloween.

Morgen is het Halloween, ook daar hadden we nog geen picto voor. Sterker nog, zelfs de pompoen ontbrak! En nu we toch aan het griezelen zijn (grapje) hebben we ook ‘Bloed prikken’ maar toegevoegd. Die laatste was een verzoek van een van de vele logopedisten met wie we constant in contact zijn.

Wekelijks voegen we nieuwe Visitaal-pictogrammen toe aan onze programma’s. We ontwerpen nieuwe pictogrammen op basis van de actualiteit of op verzoek van ouders, zorgverleners en leraren. Ook vernieuwen we regelmatig bestaande pictogrammen. Soms herzien we een pictogram naar aanleiding van een maatschappelijke discussie, technische ontwikkelingen (zoals telefoons, computers en televisies) of omdat een pictogram bij cliënten tot verwarring leidt.

Nieuwe Visitaal-pictogrammen zijn direct beschikbaar in onze apps, het overzicht in alle programma’s wordt automatisch bijgewerkt. Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen. Met Pictostudio voor Office kun je onze pictogrammen aanpassen en toevoegen aan Word-documenten. PictoCanvas stelt je in staat om Visitaal-pictogrammen voor logopedie op afstand of tijdens een online vergadering in te zetten.

We bieden van alle programma’s een gratis demoversie aan waarmee je gelijk aan de slag kunt. Weet je niet zeker welke van onze producten het beste bij jouw wensen aansluit? Met dit handige overzicht kun je eenvoudig de verschillende Pictostudio-diensten met elkaar vergelijken.

Heb je een vraag of suggestie? Neem direct contact met ons op.