Gepost op

Verkleedkist, plumeau, ambulance en meer nieuwe pictogrammen

Na de succesvolle introductie van Pictostudio Pro op het ISAAC nf congres hebben we niet stil gezeten. Nu de software live draait bij een aantal instellingen zijn we druk bezig om alles fine te tunen en vooral te zorgen dat de inhoud van Pictostudio aansluit bij de behoefte van de gebruikers. Daarom bezoeken we huidige gebruikers en ge├»nteresseerde instellingen en scholen om te horen welke wensen ze nog hebben. Om de mogelijkheden van Pictostudio echt goed te benutten is het belangrijk dat de bibliohtheek nog meer nieuwe pictogrammen en templates bevat voor veel voorkomende situaties: takenlijsten voor dagelijkse handelingen, stappenplannen, week- en dagschema’s en nog veel meer. Dat leidt ertoe dat we een flinke wishlist hebben die we de komende maanden gaan uitwerken en toevoegen.

Ook de afgelopen twee weken hebben we weer een aantal nieuwe begrippen toegevoegd aan Pictostudio voor Office en Pictostudio Pro. Alledaagse begrippen zoals ‘afstandsbediening’ en ‘koffiecreamer’ of een pictogram voor ‘trampoline springen’. Zodra je Pictostudio opnieuw opent vind je de pictogrammen in de linkerkolom onder de tab ‘Recent toegevoegd.’

De nieuwe gratis pictogrammen van deze week

De volgende pictogrammen zijn nu beschikbaar:

 • pictogram afstandsbediening
 • pictogram ambulance
 • pictogram brood smeren
 • pictogram brooddoos in afwasmachine
 • pictogram eten en drinken
 • pictogram hond uitlaten
 • pictogram jas opruimen
 • pictogram kledingkast
 • pictogram koffiecreamer
 • pictogram lockers
 • pictogram ophalen
 • pictogram plumeau
 • pictogram pot koffiecreamer
 • pictogram schoenen opruimen
 • pictogram spelen op een kleedje
 • pictogram tas in locker
 • pictogram trampoline springen
 • pictogram verkleedkist
 • pictogram wegbrengen

Wil je Pictostudio voor Office eerst vrijblijvend testen? Dat kan heel eenvoudig!

Heb je ook een verzoek of mis je een pictogram? Laat het ons weten via het contactformulier.