Gepost op

Nieuwe pictogrammen en vernieuwde gratis pictogrammen in Pictostudio

Via ‘Recent toegevoegd’ in het linkermenu kunt u altijd de recent toegevoegde pictogrammen vinden.

Elke week voegen we nieuwe gratis pictogrammen toe aan onze bibliotheek. Meestal omdat er voor een begrip nog geen pictogram was, zoals bijvoorbeeld de picto voor ‘appverbod’, vaak omdat we een nog geen goed pictogram hadden voor een begrip, zoals ‘brief posten.’

Pictogram voor het nieuwe politie-uniform

Het komt ook voor dat we een pictogram aanpassen omdat het oude pictogram niet meer passend is. Bijvoorbeeld het pictogram voor ‘politieagent’; het politieuniform is de afgelopen jaren ingrijpend veranderd, daarom is het oude pictogram niet meer herkenbaar voor jonge gebruikers. Tegelijkertijd is het oude pictogram voor de oudere gebruiker juist wel weer heel herkenbaar. Ik vind het zelf ook een ‘echt’ herkenbare politieagent, in tegenstelling tot het nieuwe uniform. Maar ja, ik ben ook een jaartje ouder, ik herinner me nog de pet van Bromsnor, die had zelfs een nog ouder uniform aan! En een snor natuurlijk, die zie je bij een moderne politieagent ook niet meer zo vaak.

Links het oude politie-pictogram, rechts het nieuwe pictogram met het nieuwe politie-uniform.

Maar wat doen we met het oude pictogram, halen we die uit de bibliotheek of niet? We hebben besloten dat deze picto als ‘legacy pictogram’ toch beschikbaar blijft. Tenslotte gaat het erom dat Visitaal pictogrammen voor iedereen zo duidelijk mogelijk zijn. Alleen Swiebertje heeft pech, die zal toch echt aan de nieuwe politie-uniformen moeten wennen.

De nieuwe gratis pictogrammen van deze week

Activiteiten:
Pictogram aangifte doen
Pictogram brief lezen
Pictogram brief posten
Pictogram melden bij balie
Pictogram post krijgen
Pictogram sparen

Personen:
Pictogram arts
Pictogram politieagent

Plaatsen:
Pictogram balie
Pictogram huisartsenpost
Pictogram politiebureau