Gepost op

Nieuwe pictogrammen van deze week: schamen, kietelen en wijkagent

Onderwerpen voor nieuwe pictogrammen dienen zich soms spontaan aan: tijdens de recente hittegolf bijvoorbeeld ontdekten we dat we nog geen picto’s hadden voor de begrippen ‘verbranden’ en ‘insmeren’. Aangezien hete zomers steeds gewoner worden mogen deze picto’s niet ontbreken in onze bibliotheek. We zijn nog aan het brainstormen over een pictogram voor ‘klimaatverandering’, een onderwerp dat voorlopig nog niet uit het nieuws zal verdwijnen.

Het begrip ‘kietelen’ was een verzoek van een logopediste bij een van onze gebruikers, een grote zorginstelling waar Pictostudio al helemaal ingeburgerd is in de dagelijkse praktijk.

pictogram insmeren zonnebran
  • Pictogram balsport
  • Pictogram batterij leeg
  • Pictogram gemeentehuis
  • Pictogram insmeren zonnebrand
  • Pictogram kietelen
  • Pictogram schamen
  • Pictogram smartphone opladen
  • Pictogram wijkagent
  • Pictogram zonnebrand verbranden
  • Pictogram zonnebrandcrème

Pictogrammen voor cliëntcommunicatie

Een ander thema dat vaak terug komt bij onze klanten is cliëntcommunicatie: er zijn zorginstellingen die Pictostudio ook gebruiken op de communicatieafdeling, om cliënten te informeren over allerhande onderwerpen. Maar we merken ook dat er belangstelling is vanuit gemeentes of bijvoorbeeld bewindvoerders: allemaal organisaties die kwetsbare en minder talige mensen begeleiden bij het vinden van hun weg in onze gecompliceerde samenleving. Zelfredzaamheid is mooi, maar dan heb je wel recht op communicatie op jouw niveau. Daarom zijn we begonnen met een nieuwe reeks pictogrammen rondom deze thema’s, van pictogrammen waarmee je het aanvragen van een uitkering kunt uitleggen, of het kiezen van de juiste zorgverzekering. De pictogrammen ‘wijkagent’ of het pictogram ‘gemeentehuis’ zijn hier een voorproefje van. Als je zelf suggesties hebt voor begrippen horen we het uiteraard graag.

Zelf picto’s toepassen met Pictostudio voor Office is heel eenvoudig, bekijk hier de instructievideo’s.

Wil je eerst vrijblijvend testen of Pictostudio voor Office iets voor jou is? Dat kan heel eenvoudig!

Heb je een idee hoe het beter kan of mis je een pictogram? Laat het ons weten via het contactformulier.