Geplaatst op

Appen op de fiets en negen andere nieuwe pictogrammen

De nieuwe wetgeving rondom smartphonegebruik op de fiets was voor ons een aanleiding om een aantal nieuwe pictogrammen te ontwerpen. Maar hoe maak je nu duidelijk dat je juist níet moet appen als je fietst? Dat kan met Pictostudio Pro en Pictostudio voor Office op meerdere manieren.

Pictogram eenvoudig aanpassen of van kleur veranderen

Je kunt het oorspronkelijke pictogram heel eenvoudig een rode achtergrondkleur geven:

Screenshot pictogram 'appen op de fiets' bewerken in Pictostudio voor Office, met rode achtergrond.

Of je zet er een rood kruis overheen. Afhankelijk van je cliënt of doelgroep kun je zelf kiezen hoe je duidelijk maakt dat iets ongewenst of verboden is:

Screenshot pictogram 'appen op de fiets' bewerken in Pictostudio voor Office, met rood kruis.

Zelf eenvoudig tekst aanpassen boven een pictogram

We hebben het pictogram ‘appen op de fiets genoemd’ omdat de berichtgeving vooral gaat over fietsers die appen op de fiets. Maar het verbod geldt niet alleen voor appen, het is sinds 1 juli helemaal verboden om je telefoon vast te houden tijdens het fietsen.

Omdat we niet voor elke mogelijke handeling met de smartphone een pictogram kunnen maken hebben we gekozen voor de meest besproken versie van het verbod: het ‘appverbod’. Maar wat nou als je duidelijk wil maken dat je helemaal geen telefoon vast mag houden tijdens het fietsen.

Dan kun je met Pictostudio heel eenvoudig zelf de tekst veranderen.

Screenshot pictogram 'appen op de fiets' bewerken in Pictostudio voor Office, tekst bewerken.
Zo pas je snel de tekst boven een pictogram aan
Screenshot pictogram 'appen op de fiets' bewerken in Pictostudio voor Office.
Het pictogram met de nieuwe tekst
Screenshot pictogram 'appen op de fiets' bewerken in Pictostudio voor Office, met rood kruis.
Met het rode kruis door de afbeelding kun je duidelijk maken dat dit niet mag

Elke week gratis nieuwe pictogrammen

Dit nieuwe pictogram is vandaag toegevoegd aan de bibliotheek van Visitaal. Ook deze week voegen we weer 10 nieuwe Visitaal-pictogrammen toe aan Pictostudio voor Office die gebruikers meteen kunnen toepassen in Word-documenten.

Zonder downloaden of installeren; de eerstvolgende keer dat u Pictostudio voor Office start kunt onderstaande pictogrammen meteen gebruiken:

  • Pictogram appen op de fiets
  • Pictogram boks
  • Pictogram high five
  • Pictogram op de tenen lopen
  • Pictogram op en neer springen
  • Pictogram rollen
  • Pictogram social media
  • Pictogram stampen
  • Pictogram vliegenmepper
  • Pictogram wetenschap en techniek

Wekelijks voegen we nieuwe Visitaal-pictogrammen toe aan onze programma’s. We ontwerpen nieuwe pictogrammen op basis van de actualiteit of op verzoek van ouders, zorgverleners en leraren. Ook vernieuwen we regelmatig bestaande pictogrammen. Soms herzien we een pictogram naar aanleiding van een maatschappelijke discussie, technische ontwikkelingen (zoals telefoons, computers en televisies) of omdat een pictogram bij cliënten tot verwarring leidt.

Nieuwe Visitaal-pictogrammen zijn direct beschikbaar in onze apps, het overzicht in alle programma’s wordt automatisch bijgewerkt. Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen. Met Pictostudio voor Office kun je onze pictogrammen aanpassen en toevoegen aan Word-documenten. PictoCanvas stelt je in staat om Visitaal-pictogrammen voor logopedie op afstand of tijdens een online vergadering in te zetten.

We bieden van alle programma’s een gratis demoversie aan waarmee je gelijk aan de slag kunt. Weet je niet zeker welke van onze producten het beste bij jouw wensen aansluit? Met dit handige overzicht kun je eenvoudig de verschillende Pictostudio-diensten met elkaar vergelijken.

Heb je een vraag of suggestie? Neem direct contact met ons op.