Talk2Mama pictogrammen app voor aanstaande kwetsbare moeders

Voor aanstaande kwetsbare moeders hebben we Talk2Mama ontwikkeld, een app met stappenplannen, animaties en pictogrammen die professionals in de jeugdzorg en geboortezorg kunnen gebruiken om toekomstige kwetsbare moeders te begeleiden tijdens de zwangerschap.
De doelgroep is breed: laaggeletterden, statushouders, LVB-moeders, tienermoeders en verstandelijk beperkte moeders. Het doel van Talk2mama is om kwetsbare toekomstige moeders beter te begeleiden tijdens de zwangerschap en het gesprek met hen visueel te ondersteunen.
Deze eenvoudige pictogrammen met begrippen rondom zwangerschap en bevalling kan je met deze gebruiksvriendelijke app los gebruiken of toepassen in checklists en stappenplannen.
Daarnaast bevat de app ook een aantal eenvoudige animaties over onderwerpen als ‘Zorgen tijdens de zwangerschap’ en ‘Hechting met je baby’ die je kunt inzetten om je cliënt te helpen met een goede voorbereiding op de bevalling.

Met Talk2Mama kun je schaalvragen inzetten om het gesprek met je zwangere cliënt te ondersteunen. Je kunt de schaalvragen combineren met alle pictogrammen uit de bibliotheek van Talk2Mama.

De basis van Talk2Mama is een set van circa 100 eenvoudige pictogrammen op LVB-niveau met begrippen rondom de zwangerschap.

Kaartset met pictogrammen ter voorbereiding zwangerschap

De Talk2mama-pictogrammen zijn ook als kaartset verkrijgbaar: Deze praktische kaartset met eenvoudige en heldere pictogrammen kan je los gebruiken of combineren met de bijgevoegde schaalvragen-tool.


Bestel de Talk2mama kaartset bij Spelpartnershop

Meer weten of de app downloaden? Je vindt alle informatie op de website van Spelpartners.

Talk2Mama is ontwikkeld door Spelpartners, Expect Jeugd, CJG Kennemerland en JGZ Kennemerland.
Talk2Mama is onderdeel van het programma Juiste Zorg op de Juiste Plek en wordt financieel mogelijk gemaakt door ZonMw.

Dit project is onderdeel van het programma Juiste Zorg op de Juiste Plek