Gratis Pictokalender en dagplanning

Met de sjablonenkiezer van Pictostudio Pro kun je zelf een Pictokalender, dag- of weekschema maken en eenvoudig vullen met pictogrammen van Visitaal. Maak een dag- of weekschema dat volledig aansluit bij de wensen van je kind of cliënt. Voeg eenvoudig pictogrammen, klokken, foto’s en timers toe. Print je document uit, stop het in een multomap of hang het op aan de muur; een dure agenda heb je niet meer nodig.

Hoe maak je zelf een dagschema of Pictokalender?

Kies in het welkomstscherm voor ‘Meer sjablonen’ en kies voor een van de kant- en klare sjablonen, zoals een week- of dagschema, of de gratis Pictokalender. Wil je liever beginnen met een blanco pagina, kies dan voor ‘Leeg document’ en kies het type indeling of stickervel dat je wilt gebruiken als basis voor jouw document.

Aan je document kun je naar eigen inzicht Visitaal-pictogrammen, foto’s, (digitale) klokken, timers en andere symbolen toevoegen. Bij het invullen van jouw document heb je de keuze uit meer dan 2600 Visitaal-pictogrammen en de uitgebreide fotobibliotheek van Pixabay. Van ieder pictogram kun je zelf in een paar seconden de kleuren, tekst en het lettertype kunt aanpassen met onze simpele editor.

  • Klik in het welkomstscherm op ‘Meer sjablonen’ (rechts).

  • Dubbelklik op het sjabloon ‘Dagschema thuisonderwijs’.