Gratis licenties Pictostudio Hallo voor gezinnen met een kind met beperking

Het Gehandicapte Kind heeft vanwege de coronacrisis een speciale actie opgezet om gezinnen die het nu extra moeilijk hebben te helpen. Dankzij een donatie mogen we 200 kinderen met een beperking en hun gezin een gratis family pack met 5 licenties voor Pictostudio Hallo aanbieden. Hiermee kan een kind een jaar lang met familieleden, vrienden en begeleiders berichten uitwisselen die bestaan uit de vertrouwde Visitaal-pictogrammen.
De voorwaarden van deze actie zijn dat het kind jonger is dan 18 jaar en een beperking heeft.

Wil je weten of jouw kind in aanmerking komt? Of testen of jouw cliënt baat heeft bij een gratis licentie van de Hallo picto-actie van het Gehandicapte Kind? Dan horen we graag van je. Laat ons weten wat de impact van Corona op jouw kind of cliënt is en waarom je denk dat de gratis licenties voor jullie een goede oplossing zijn.
We hebben de volgende gegevens nodig om te beoordelen of je in aanmerking komt voor een jaar gratis chatten met picto’s:  

 • Een korte beschrijving van de impact van de corona-maatregelen op het kind en het gezin of netwerk.
 • De voornaam van je kind of cliënt.
 • De voor- en achternaam van de verzorger, familielid of contactpersoon.
 • Het email-adres van de verzorger, familielid of contactpersoon.

Stuur je mail met jouw verhaal naar contact@pictostudio.nl.

Wat kun je met Pictostudio Hallo?

Pictostudio Hallo is een laagdrempelige chat-app voor cliënten met een verstandelijke beperking:

Cliënten, familieleden en begeleiders kunnen elkaar met Pictostudio Hallo simpele berichten sturen met Visitaal-pictogrammen. 
Een bericht bestaat uit maximaal zes pictogrammen.

 • Whatsapp met Visitaal-pictogrammen.
 • Een bericht bestaat uit maximaal zes pictogrammen.
 • Veiligheid staat voorop; je kunt alleen chatten met mensen die zijn uitgenodigd!
 • Met ruim 250 relevante pictogrammen.
 • Je kunt een pictogram ook laten voorlezen!
 • Voor Android en iOS.

Met Pictostudio Hallo kunnen kinderen met een beperking zelf veilig chatten met vertrouwde Visitaal-picto’s!

Hoe werkt het?

Weet jij een gezin dat hier mee geholpen zou zijn? Stuur ons dan snel een mailtje met de contactgegevens. Vermeld bij welke organisatie je werkt, waar je kind dagbesteding of ondersteuning krijgt of welke professional je aanvraag kan ondersteunen.

Ieder gezinslid krijgt een eigen licentiecode, waarmee hij/zij onder eigen naam vanaf een mobiele telefoon of tablet berichten naar anderen kan sturen.

Als we de gegevens gecontroleerd hebben (Naam en e-mailadres van 1 gezinslid/begeleider) mailen wij het pakket toe.

Wat zit er in het pakket?

 1. Een link om de app te downloaden. Dit kan via de app- en playstores.
 2. Per gezin krijg je maximaal 5 licentiecodes.
 3. Een handleiding in pdf-formaat, zodat je snel kunt beginnen.

Wil je weten of jouw cliënt in aanmerking komt voor een gratis licentie van de Hallo picto-actie van het Gehandicapte Kind? Stuur dan een mailtje naar contact@pictostudio.nl.

Partners: Het Gehandicapte Kind (voorheen NSGK) en Middin

Het Gehandicapte Kind (voorheen NSGK) is het goede doel voor kinderen met een handicap. Ruim 100.000 kinderen in ons land hebben een handicap. Zij zitten bijvoorbeeld in een rolstoel, zijn blind of hebben een verstandelijke beperking. Maar dat is vaak niet het ergst. Hun grootste probleem is dat ze geen vriendjes hebben. Het Gehandicapte Kind helpt om speeltuinen, sportclubs en scholen toegankelijk te maken, zodat kinderen met en zonder handicap elkaar ontmoeten, samen spelen, vrienden maken. Het doel: Geen kind zonder vriendjes! 

Pictostudio Hallo is ontwikkeld door Spelpartners in samenwerking met Middin en Visitaal. Zowel Visitaal als Middin hadden plannen voor een veilige chat app met picto’s. Samen met cliënten en professionals van Middin is Hallo tot stand gekomen.