Gratis licenties Pictostudio Hallo voor gezinnen met een kind met beperking

Gratis chatten met picto’s: Hallo wordt Visitaal Chat

Deze zomer lanceren we Visitaal Chat, de gratis opvolger van onze chat-app Pictostudio Hallo. Dit betekent dat Pictostudio Hallo aan het eind van dit jaar uit de App Stores gaat verdwijnen.

Lees hier meer over de nieuwe app Visitaal Chat

Dankzij een donatie van het Gehandicapte Kind mochten we 200 kinderen met een beperking en hun gezinnen een gratis licenties voor Pictostudio Hallo aanbieden. Hiermee konden kinderen een jaar lang met familieleden, vrienden en begeleiders berichten uitwisselen met de vertrouwde Visitaal-pictogrammen.

In de zomer van 2022 hebben we een nieuwe app gelanceerd: Visitaal Chat. Deze nieuwe app vervangt Pictostudio Hallo en is voor iedereen gratis te downloaden. Met Visitaal Chat kun je elkaar pictogrammen, emoji’s, zelfgemaakte foto’s en korte animaties toesturen. De app is beschikbaar voor Android en iOS (iPhone).

Ga naar www.visitaal.nl/chat

Wat kun je met Pictostudio Hallo?

Pictostudio Hallo is een laagdrempelige chat-app voor cliënten met een verstandelijke beperking:

Cliënten, familieleden en begeleiders kunnen elkaar met Pictostudio Hallo simpele berichten sturen met Visitaal-pictogrammen.

  • Whatsapp met Visitaal-pictogrammen.
  • Een bericht bestaat uit maximaal zes pictogrammen.
  • Veiligheid staat voorop; je kunt alleen chatten met mensen die zijn uitgenodigd!

Met Pictostudio Hallo kunnen kinderen met een beperking zelf in een veilige omgeving chatten met de Visitaal-pictogrammen die zij al kennen!

  • Ruim 250 relevante pictogrammen en smileys.
  • Je kunt een pictogram ook laten voorlezen!
  • Geschikt voor Android en iOS.

Partners: Het Gehandicapte Kind en Middin

Het Gehandicapte Kind (voorheen NSGK) is het goede doel voor kinderen met een handicap. Ruim 100.000 kinderen in ons land hebben een handicap.

Het Gehandicapte Kind helpt om speeltuinen, sportclubs en scholen toegankelijk te maken, zodat kinderen met en zonder handicap elkaar ontmoeten, samen spelen, vrienden maken.

Het doel: geen kind zonder vriendjes! 

Pictostudio Hallo is ontwikkeld door Spelpartners in samenwerking met Middin en Visitaal. Zowel Spelpartners als Middin hadden plannen voor een veilige chat app met pictogrammen.

Pictostudio Hallo is samen met cliënten en professionals van Middin tot stand gekomen.