Gratis licenties Pictostudio Hallo voor gezinnen met een kind met beperking

Iedereen wil graag chatten en appen, juist in deze lastige corona-tijd! Ook kinderen met een verstandelijke beperking, daarom hebben we nu een mooie actie met Pictostudio Hallo.

Dankzij een donatie van het Gehandicapte Kind mogen we 200 kinderen met een beperking en hun gezinnen een gratis licenties voor Pictostudio Hallo aanbieden. Hiermee kan een kind een jaar lang met familieleden, vrienden en begeleiders berichten uitwisselen met de vertrouwde Visitaal-pictogrammen.

De voorwaarden van deze actie: het kind is jonger is dan 18 jaar, woont in Nederland en heeft een beperking.

Wil je weten of jouw kind in aanmerking komt? Of testen of jouw cliënt baat heeft bij een gratis licentie van de Pictostudio Hallo-actie van het Gehandicapte Kind?

Stuur ons een e-mail met antwoorden op de volgende vragen en wij beoordelen of je in aanmerking komt voor een jaar gratis chatten met pictogrammen:

 • De voornaam van je kind of cliënt.
 • De voor- en achternaam van de verzorger, familielid of contactpersoon.
 • Het e-mailadres van de verzorger, familielid of contactpersoon.
 • Wat is de impact van de corona-maatregelen op je kind en je gezin? Denk aan verlies contact met familie en vriendjes, wegvallen dagbesteding en onderwijs etc.

Stuur je e-mail met jouw verhaal naar contact@pictostudio.nl

Wat kun je met Pictostudio Hallo?

Pictostudio Hallo is een laagdrempelige chat-app voor cliënten met een verstandelijke beperking:

Cliënten, familieleden en begeleiders kunnen elkaar met Pictostudio Hallo simpele berichten sturen met Visitaal-pictogrammen.

 • Whatsapp met Visitaal-pictogrammen.
 • Een bericht bestaat uit maximaal zes pictogrammen.
 • Veiligheid staat voorop; je kunt alleen chatten met mensen die zijn uitgenodigd!

Met Pictostudio Hallo kunnen kinderen met een beperking zelf in een veilige omgeving chatten met de Visitaal-pictogrammen die zij al kennen!

 • Ruim 250 relevante pictogrammen en smileys.
 • Je kunt een pictogram ook laten voorlezen!
 • Geschikt voor Android en iOS.

Hoe werkt het?

Ken jij een gezin dat hier mee geholpen zou zijn? Stuur ons dan snel een e-mailtje met de contactgegevens. Vermeld bij welke organisatie je werkt, waar het kind dagbesteding of ondersteuning krijgt of welke professional je aanvraag kan ondersteunen.

Als we de gegevens gecontroleerd hebben (naam en e-mailadres van 1 gezinslid of begeleider) sturen wij het pakket per e-mail toe. Ieder gezinslid krijgt een eigen licentiecode, waarmee hij/zij onder eigen naam vanaf een mobiele telefoon of tablet berichten naar anderen kan sturen.

Wat zit er in het pakket?

 1. Een link waarmee je de app kunt downloaden.
 2. Ieder gezin krijgt 5 licentiescodes.
 3. Een uitprintbare handleiding in PDF-formaat, zodat je snel kunt beginnen.

Wil je weten of jouw cliënt in aanmerking komt voor een gratis licentie van de Pictostudio Hallo-actie van het Gehandicapte Kind?

Stuur je e-mail met jouw verhaal naar contact@pictostudio.nl

Partners: Het Gehandicapte Kind en Middin

Het Gehandicapte Kind (voorheen NSGK) is het goede doel voor kinderen met een handicap. Ruim 100.000 kinderen in ons land hebben een handicap. Zij zitten bijvoorbeeld in een rolstoel, zijn blind of hebben een verstandelijke beperking. Maar dat is vaak niet het ergst. Hun grootste probleem is dat ze geen vriendjes hebben.

Het Gehandicapte Kind helpt om speeltuinen, sportclubs en scholen toegankelijk te maken, zodat kinderen met en zonder handicap elkaar ontmoeten, samen spelen, vrienden maken. Het doel: geen kind zonder vriendjes! 

Pictostudio Hallo is ontwikkeld door Spelpartners in samenwerking met Middin en Visitaal. Zowel Spelpartners als Middin hadden plannen voor een veilige chat app met pictogrammen.

Pictostudio Hallo is samen met cliënten en professionals van Middin tot stand gekomen.