Basistool Strafrechtketen

In opdracht van het Ministerie van Justitie en Veiligheid hebben we met diverse organisaties in de strafrechtketen de Basistool Strafrechtketen ontwikkeld. Een set van 72 pictogrammen die professionals in de strafrechtketen kunnen inzetten om het gesprek met LVB-cliënten visueel te ondersteunen.

De basistool Strafrechtketen is ontwikkeld voor de gehele strafrechtketen. Deze pictogrammen zijn als kaartset verkrijgbaar maar zijn ook te gebruiken via de gebruiksvriendelijke app Just Talk2Me.

Spelpartners ontwierp de pictogrammen en is verantwoordelijk voor het ontwerp en de productie van de kaartset, de website en de app.

Kaartset Basistool Strafrechtketen

De Basistool Strafrechtketen is een praktische kaartset om het gesprek met LVB-cliënten in de strafrechtketen te ondersteunen.

Dit handzame doosje bevat 72 kaarten met eenvoudige pictogrammen voor veelvoorkomende begrippen uit de strafrechtketen.

Bestel de kaartset bij Spelpartnershop

App Just Talk2Me

Just Talk2Me is een eenvoudige app met als basis de 72 de pictogrammen uit de kaartset van de Basistool Strafrechtketen.

Met deze app kun je de pictogrammen op LVB-niveau altijd en overal inzetten om het gesprek met LVB-cliënten visueel te ondersteunen. Dit zorgt voor meer uniformiteit in de strafrechtketen.

De app is ontwikkeld en getest door ketenpartners uit de strafrechtketen en is gratis toegankelijk voor alle werkers in de Strafrechtketen en (jeugd)zorg.

Bezoek de website voor meer informatie