Geplaatst op

Extra Sinterklaaspictogrammen

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover: Sinterklaasavond! En wat is er nou spannender dan je schoen zetten? We hadden al een mooie set met nieuwe Sinterklaaspicto’s, maar we hebben toch nog een extra serie Sinterklaaspictogrammen ontworpen.

Natuurlijk heb je wel een pictogram Verlanglijst nodig, en een pictogram Sinterklaasjournaal, want je wil het laatste nieuws over Sinterklaas niet missen!

We hebben ook een nieuw pictogram Sinterklaas gemaakt, de oude Sint blijft nog een maandje beschikbaar (in de categorie ‘Oude pictogrammen’), maar je kunt ook meteen kiezen voor de nieuwe Goedheiligman.

Het pictogram Boek van Sinterklaas mag uiteraard niet ontbreken, en het pictogram Roe is eigenlijk niet meer nodig… want er zijn geen stoute kinderen bij 😉

Een gebruiker van Pictostudio wees ons erop dat Piet vanwege Corona dit jaar geen pepernoten strooit maar snoep uitdeelt. Daar hadden we nog niet aan gedacht, dus we hebben snel een pictogram Piet deelt snoep uit ontworpen. Want we willen wel een gezond en veilig Sinterklaas feest! Bedankt voor de tip!

  • Pictogram het Boek van Sinterklaas
  • Pictogram Piet deelt snoep uit
  • Pictogram Roe
  • Pictogram Sinterklaas
  • Pictogram Sinterklaasjournaal
  • Pictogram Verlanglijst

Samen een online verlanglijst maken in PictoCanvas met alle Sinterklaaspictogrammen

We hebben een nieuw programma met Visitaal-pictogrammen gemaakt: PictoCanvas.

PictoCanvas is een online whiteboard waarop je pictogrammen, foto’s, praatplaten en korte zinnen kunt combineren. Je kunt samen op afstand in 1 scherm werken en tekenen, dingen aanwijzen en plaatjes of pictogrammen toevoegen en verslepen.

Met PictoCanvas kun je spelletjes spelen, een tekening maken of een dagprogramma invullen. Ook kun je de applicatie gebruiken om met minder talige cliënten over emoties te praten. Je kunt een ingevuld canvas ook delen via mail, opslaan en opnieuw openen of uitprinten.

PictoCanvas is eenvoudiger in het gebruik dan andere whiteboard-programma’s, het is overzichtelijk vormgegeven. De knoppen bovenaan het scherm kunnen verborgen worden voor cliënten die prikkelgevoelig zijn.

Vanuit PictoCanvas kun je andere deelnemers per e-mail uitnodigen, die kunnen met één klik direct vanuit de browser deelnemen aan hetzelfde canvas. Zo kun je op afstand met meerdere mensen tegelijkertijd werken in hetzelfde scherm.

pictocanvas_thuisonderwijs_pictogrammen

In PictoCanvas kun je ook een Praatplaat invoegen, bijvoorbeeld om een verlanglijst met pictogrammen te maken, maar we hebben ook dagschema’s en een Praatplaat over (lekker) eten.

Pictostudio voor ondersteunde communicatie met pictogrammen

Als je pictogrammen wilt inzetten om een dag- of weekschema te maken, of een stappenplan dan kies je voor Pictostudio. Pictostudio bevat ruim 2400 Visitaal-pictogrammen die zijn ontworpen voor de zorg, het onderwijs of thuis.

Maandelijks ontvang je automatisch nieuwe pictogrammen in de bibliotheek van Pictostudio. De meeste Visitaal-pictogrammen zijn vanaf pakket 2 op verzoek ook beschikbaar in het Arabisch, Turks, Engels, Frans en Pools.

Je kunt kiezen uit twee verschillende programma’s.

Pictostudio voor Office, vooral handig als je graag met Microsoft Word in Windows werkt. Met Pictostudio voor Office kan je snel en eenvoudig pictogrammen bewerken en plaatsen in programma’s als Microsoft Office.

Pictostudio Pro is een uitgebreid programma waarmee de veeleisende gebruiker in de browser aan de slag kan met Visitaal-pictogrammen en biedt veel extra mogelijkheden voor bijvoorbeeld logopedisten.


Met Pictostudio Pro maak je zelf snel een dag- of weekschema of visueel stappenplan voor ondersteunde communicatie. Begin met een kant en klaar schema en pas dit aan aan je wensen.

Als je gewend bent om in Microsoft Office te werken kies je voor Pictostudio voor OfficeBekijk hier de video.