Gepost op

Pictogrammen slapen

Goede nachtrust is belangrijk zeker nu! Het is goed voor je gezondheid, en zeker ook voor je weerstand. Daarom hebben we het pictogram slapen vernieuwd en ook een aantal extra slaap-pictogrammen ontworpen. Want of je nou alleen slaapt, of met z’n tweeën, er is niks zo lekker als lekker slapen en uitgerust wakker worden!

  • Pictogram slapen
  • Pictogram Samen slapen tweepersoons bed
  • Pictogram Samen op 1 kamer slapen
  • Pictogram Samen slapen stapelbed
  • Pictogram Stapelbed

De nieuwe pictogrammen staan voor je klaar in Pictostudio, je kunt zelf gemakkelijk de tekst of de kleur aanpassen en meer bewerkingen uitvoeren.

Pictogrammen voor LVB-cliënten, mensen met een verstandelijke beperking en laaggeletterden in Pictostudio

weekschema met pictogrammen maken

Met Pictostudio kan iedereen zelf aan de slag met ruim 100 corona-pictogrammen en de bibliotheek met meer dan 2.000 Visitaal-pictogrammen voor ondersteunde communicatie.

Elke week krijg je automatisch nieuwe pictogrammen: als je een licentie hebt kun je ze meteen toepassen in dagschema’s, instructie of andere materialen: als je Pictostudio opnieuw opstart (Pictostudio voor Office) of je browservenster ververst (Pictostudio Pro) worden de laatste pictogrammen geladen in Pictostudio. Als je links in de menubalk ‘Recent toegevoegd’ selecteert zie je ze allemaal in beeld.

Je kunt bij Pictostudio kiezen uit 2 pakketten: Pictostudio voor Office en Pictostudio Pro
Allebei de programma’s bevatten de hele bibliotheek met ruim 2.000 Visitaal-pictogrammen en alle bewerkingsmogelijkheden. Zowel Pictostudio voor Office als Pictostudio Pro worden wekelijks automatisch aangevuld met nieuwe pictogrammen. 
Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze hebben we hier de twee pakketten vergeleken.

Meteen aan de slag met pictogrammen? Of mis je een begrip voor een pictogram? Laat het ons weten via contact@pictostudio.nl.